Business Internaţional

Shiba Inu atinge noi recorduri pe fondul dorinţei utilizatorilor Robinhood de a tranzacţiona moneda. După o creştere de 22%, SHIB devine a unsprezecea cea mai valoroasă criptomonedă din lume

Sursa foto: Hepta.ro

Sursa foto: Hepta.ro

Autor: Eduard Ivanovici

27.10.2021, 11:22 4840

Dorinţa utilizatorilor platformei de trading Robinhood de a tranzacţiona criptomoneda Shiba Inu a trimis moneda digitală la noi niveluri record, scrie Bloomberg.

Activul SHIB, aşa cum este cunoscut în spaţiul crypto, este pe plus cu 22% în ultimele 24 de ore, potrivit datelor agregate de CoinGecko. În prezent, Shiba Inu este a unsprezecea cea mai valoroasă criptomonedă, cu o valoare de piaţă de peste 26 de miliarde de dolari.

O petiţie efectuată pe Change.org, prin care utilizatorii Robinhood îi cer companiei să listeze Shiba Inu în oferta de tranzacţionare, a ajuns deja la peste 326.000 de semnături. În timpul unei conferinţe de ieri, CEO-ul Vladimir Tenev a declarat că ia în considerare adăugarea unor monede noi.

„Ne simţim bine cu privire la monedele pe care le listăm deja pe platformă şi vrem să avem aceeaşi părere despre orice monedă nouă pe care am adăuga-o”, spune Tenev.

Industria criptomonedelor a criticat din ce în ce mai mult creşterile înregistrate de Robinhood. Luna trecută, casa de brokeraj a anunţat că plănuieşte să ofere portofele crypto, un instrument care le permite investitorilor să trimită şi să primească monede virtuale.

Lista de aşteptare pentru produs a depăşit deja un milion de clienţi, susţine compania. Conform unor documente recente, 64% dintre veniturile generate de criptomonede pe Robinhood au venit prin intermediul Dogecoin.

Cocreatorul Dogecoin explică de ce nu se va întoarce în industria crypto: „Este controlată de un puternic cartel al bogaţilor”

Evoluţia Shiba Inu a fost mai degrabă volatilă în ultima perioadă. Criptomoneda a scăzut brusc săptămâna aceasta după ce Elon Musk a declarat că nu a cumpărat moneda. În schimb, cel mai bogat om din lume deţine Bitcoin, Ether şi Dogecoin, reiese dintr-o postare pe Twitter.

Acţiunile Robinhood s-au apreciat cu 1,44% la sfârşitul şedinţei de tranzacţionare de ieri. De la debutul pe piaţa de capital din Statele Unite, realizat în iulie 2021, platforma a crescut cu 12,6% pe bursă.

Shiba Inu a fost fondată anul trecut de o persoană anonimă care se autointitulează Ryoshi, iar website-ul monedei face refere la un „activ descentralizat de tip meme care a evoluat într-un ecosistem vibrant”.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO