Business Internaţional

Shinzo Abe, cel mai longeviv premier al Japoniei, demisionează subit din cauza unor probleme de sănătate. Pieţele reacţionează dur, iar bursa din Tokyo scade cu peste 1,4%

Shinzo Abe, cel mai longeviv premier al Japoniei,...

Autor: Ştefan Stan

28.08.2020, 12:13 268

Shinzo Abe, cel mai longeviv premier al Japoniei, a anunţat că va demisiona din cauza problemelor de sănătate, scrie Bloomberg.

”Chiar dacă mai am un an în mandat şi sunt provocări de trecut, am decis să mă retrag din funcţia de premier”, a spus Abe într-o conferinţă de presă din Tokyo, adăugând că îşi cere scuze oamenilor din Japonia că nu îşi poate îndeplini atribuţiile în timpul pandemiei de COVID.

Abe suferă de o boală fără tratament care îi afectează intestinele, care a dus la demisia lui bruscă şi în 2007. Luni dimineaţă, premierul a vizitat spitalul Keio University din tokyo pentru a doua oară în decursul unei săptămâni. 

”Timp de aproape opt ani am ţinut sub control boala cronică, dar, în acest an în iunie, am avut un control de rutină care a arătat că boala a revenit. Am luat atunci decizia că nu voi continua din poziţia de premier. Am nevoie să mă lupt cu boala şi trebuie să fiu tratat”, a spus Shinzo Abe.

Pieţele au reacţionat imediat la anunţ, indicelei Nikkei al bursei din Tokyo înregistrând un declin de 1,4%. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO