Business Internaţional

SI revendică recentele atentate din vestul Siriei; bilanţul a ajuns la peste 140 morţi

SI revendică recentele atentate din vestul Siriei;...

Autor: Roxana Maciuca

23.05.2016, 18:03 975

Numărul persoanelor decedate în urma atacurilor teroriste de luni din oraşele Jableh şi Tartous a ajuns la 145, potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului, informează Reuters Online.

Mass-media siriană a informat că 78 de persoane au murit în urma atentatelor.

În atacuri au fost folosite două dispozitive incendiare plasate în maşini şi au participat cel puţin cinci terorişti sinucigaşi.

Reţeaua teroristă Stat Islamic a revendicat atacurile din Jableh şi Tartous, vestul Siriei, comise luni, în care au murit peste 140 de persoane, potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului, relatează Associated Press.

Agenţii de presă afiliate mişcării teroriste Stat Islamic au anunţat că reţeaua a revendicat atacurile de luni din Jableh şi Tartous, din provincia Latakia, în care sunt găzduite forţele ruse care participă la operaţiunile militare ale guvernului sirian din ţară împotriva rebelilor.

Cel puţin 101 persoane au murit în atacurile de luni aflate sub controlul administraţiei de la Damasc, potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului. Un bilanţ anterior anunţa cel puţin 65 de morţi.

Directorul OSDO, Rami Abdel Rahman, a declarat pentru AFP că 53 de persoane au murit în exploziile din Jableh şi alte 48 în Tartous, aflat mai la sud.

El a mai precizat că patru explozii au avut loc în Jableh, dintre care una a fost produsă de un atacator sinucigaş. Alte trei explozii s-au produs în Tartous, aflat la 60 de kilometri în sud, cel puţin una de natură sinucigaşă. Potrivit lui Abdel Rahman, nivelul atacurilor de luni este "fără precedent".

Agenţia de stat Sana relatează că "trei explozii de natură teroristă" au avut loc într-o staţie de autobus în Tartous, iar alte explozii au vizat printre altele un spital de stat din Jableh.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO