Business Internaţional

Simona Halep, criticată pentru faptul că a schimbat antrenorul

Simona Halep, criticată pentru faptul că a schimbat...

Autor: Departamentul Sport

06.04.2019, 10:45 374

Simona Halep (27 de ani, 2 WTA) primeşte critici pentru una dintre ultimele decizii pe care le-a luat. 

David Taylor, antrenorul australian de tenis, nu este de acord cu modul în care sportiva din Constanţa a procedat în ceea ce-l priveşte pe belgianul Thierry van Cleemput, cu care a colaborat la un singur turneu, apoi a renunţat la serviciile sale. De asemenea, Taylor a comentat şi "rupturile" dintre Angelique Kerber şi Wim Fissette şi Daria Kasatkina cu Philippe Dehaes. Australianul oferă drept exemplu cazul Simonei Halep.

"Ca să poţi ajuta şi să faci o treabă bună, ai nevoie de timp, deoarece este un proces întreg. Să lucrezi sub presiunea faptului că poţi fi demis după o săptămână, este ceva incompatibil cu succesul. Rezultatele nu vor fi niciodată atât de rapide, iar dacă vor apărea, nu vor fi rezultatul muncii antrenorului", a declarat Taylor.

"Sunt mult mai mulţi oameni implicaţi care au diverse interese. Premiile au crescut enorm în ultimele decenii, iar jucătoarele sunt influenţate din mai multe surse externe. Agenţi, sponsori, federaţii... Sunt oameni care caută succesul rapid. Jucătoarele simt presiunea şi iau decizii pripite", a mai spus Taylor.

Simona Halep şi Thierry van Cleemput au colaborat la un singur turneu, cel de la Doha, când românca a ajuns în semifinalele competiţiei din Qatar. După aceea, Halep a renunţat la serviciile sale şi a ales să colaboreze cu Daniel Dobre.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO