Business Internaţional

Simona Halep: Serena era o sperietoare când eram mai tânără, dar acum nu mă mai simt intimidată

Simona Halep: Serena era o sperietoare când eram mai...

Autor: Departament Sport

19.01.2019, 15:15 370

Simona Halep (27 de ani, 1 WTA) nu se mai teme de Serena Williams, jucătoarea pe care a învins-o o singură dată în nouă meciuri directe, la Turneul Campioanelor din 2014. 

Sâmbătă, 19 ianuarie, imediat după ce a eliminat-o pe Venus, constănţeanca a vorbit despre confruntarea cu legendara jucătoare americană, una pe care o consideră un adversar ca oricare altul, dar pe care o laudă pentru tot ce a reuşit de-a lungul carierei.

"Serena era o sperietoare când eram mai tânără, dar acum nu mă mai simt intimidată. Am un respect uriaş pentru ea, pentru că este o mare campioană, dar e doar o adversară din turul următor pentru mine", a spus Simona, imediat după calificarea în optimile de finală de la Australian Open, pentru ca mai apoi să mute, într-un fel, presiunea pe umerii Serenei:

"Să fii numărul 1 în lume sau să fii cel mai bun din lume, după părerea mea, sunt lucruri puţin diferite. În acest moment, eu sunt numărul 1 în lume. Simt că sunt acolo de multe luni, multe săptămâni. Dar, cu siguranţă, Serena este cea mai bună din lume, pentru că are atât de multe trofee de Grand Slam. A fost foarte mult timp pe primul loc. Nu pot să compar rezultatele mele cu ale ei. Dar, în acest moment, această poziţie (n.red - de lider WTA) îmi dă încredere şi mă ajută să fiu pozitivă".

Duelul Halep - Williams se va juca luni, 21 ianuarie, la o oră care va fi anunţată ulterior, şi va fi al zecelea direct dintre cele două. Serena conduce cu 8-1, cu ultima victorie venind în 2016, la US Open, în faza sferturilor de finală.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO