Business Internaţional

Simona Halep va juca la turneul de la Doha

Simona Halep va juca la turneul de la Doha

Autor: Claudiu Giurgea, Mediafax

13.02.2018, 14:17 127

Bilanţul meciurilor directe este în favoarea Simonei, cu trei victorii obţinute în precedentele cinci partide.

Numărul 2 mondial şi-a monitorizat starea de sănătate până marţi pentru a lua o decizie în privinţa participării la Doha. Simona a fost afectată serios în urma turneului de la Australian Open, acolo unde a suferit mai multe accidentări care au ţinut-o departe şi de întâlnirea din Fed Cup dintre România şi Canada.

În ultima conferinţă de presă, Halep a confirmat că va participa la turneul dotat cu premii în valoare de 2.6 milioane de dolari: "Voi juca la acest turneu. Încă mai simt dureri, dar voi intra pe teren".

Wozniacki a făcut o alegere extrem de surprinzătoare şi nu s-a înscris la turneul Premier de la Dubai (Emiratele Arabe Unite), care se va desfăşura între 19 şi 25 februarie! Sportiva nordică va pierde 305 puncte săptămâna respectivă, rămânând descoperită în faţa Simonei, care nu trebuie să apere niciun punct în acea perioadă.

Decizia Carolinei de a nu merge la Dubai îi oferă Simonei un plan de rezervă. Halep va pleca în pole position pentru locul 1 la Doha (12-18 februarie), întrucât Wozniacki are de apărat şi acolo 585 de puncte.

Condiţia obligatorie ca Simona să recâştige primul loc mondial e accesul în sferturile de finală. Odată ajunsă acolo, Halep trebuie să parcurgă cu un tur în plus faţă de actualul lider mondial, Caroline Wozniacki.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO