Business Internaţional

Sinuciderile sunt considerate accidente de muncă în Grecia. Angajatorii plătesc despăgubiri

Sinuciderile sunt considerate accidente de muncă în Grecia. Angajatorii plătesc despăgubiri

Autor: Marius Oncu

11.03.2013, 13:25 612

Astfel, instanţa supremă a hotărât că un producător de mezeluri din nordul Greciei trebuie să plătească unei foste angajate 60.000 de euro după ce aceasta a încercat să se sinucidă. Angajata şi-a tăiat venele la încheietura unei mâini în 2008, după ce a fost forţată să accepte o a doua slujbă, la o altă companie din cadrul grupului care deţinea fabrica unde lucra, potriivt portalului Greek Reporter.

Femeia a fost concediată la trei luni după ce a revenit din concediul medical acordat pentru recuperare după rana pe care şi-a provocat-o.

Numărul sinuciderilor este în creştere în Grecia, din cauza crizei economice foarte puternice prin care trece ţara de mai mulţi ani.

Potrivit analiştilor, rata în urcare a sinuciderilor are legătură cu tăierile de salarii şi pensii, precum şi cu majorările de taxe, care au împins sub pragul sărăciei tot mai mulţi oameni.

Grecia va înregistra în 2013 al şaselea an de contracţie economică, ca urmare a crizei din zona euro şi măsurilor dure de austeritate luate de autorităţi pentru a primi ajutor financiar extern.

Guvernul de la Atena a fost nevoit să recurgă la două pachete de împrumuturi externe, în total peste 200 de miliarde de euro, de la statele zonei euro şi FMI, după ce îndatorarea foarte ridicată a adus statul aproape de colaps financiar. Împrumuturile au fost condiţionate de măsuri de austeritate şi reforme.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO