Business Internaţional

Sistem imunitar vs. Coronavirus: Cât timp durează imunitatea după COVID-19? Studii efectuate şi clarificări OMS

Sistem imunitar vs. Coronavirus: Cât timp durează...

Autor: Mediafax

31.10.2020, 17:00 10253

Noi studii arată că cei care se recuperează după infectarea cu SARS-CoV-2 pot căpăta imunitate pe o perioadă de 5-7 luni, sau chiar mai mult. Înţelegerea răspunsului sistemului nostru imunitar la contact cu noul coronavirus este un pas important în dezvoltarea unui vaccin.

Mai multe vaccinuri împotriva COVID-19 se află în stadiul de dezvoltare, dar până la aprobarea acestora transmiterea virusului poate fi limitată prin distanţare şi purtarea măştii.

Presiunile pentru dezvoltarea unui vaccin împotriva SARS-CoV-2 au început încă de la debutul pandemiei de Covid-19. Deşi cercetătorii au făcut progrese semnificative, încă sunt întrebări rămase fără răspuns.
Una dintre informaţiile esenţiale, pe care oamenii sunt nerăbdători să le afle, este şi durata imunităţii în urma infectării cu noul coronavirus.

COVID-19 şi imunitatea. Ce au aflat experţii până acum. Rezultatele unui studiu publicat marţi în revista Immunity indică faptul că persoanele care se recuperează după COVID-19 produc anticorpi care ar putea oferi protecţie împotriva infecţiei timp de cel puţin 5 luni. Imunitatea ar putea dura chiar şi 7 luni sau mai mult, în funcţie de reacţia fiecărui organism în parte.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO