Business Internaţional

Situaţia se complică: Giganţii Google şi Facebook ar fi bătut palma pentru a coopera în faţa ameninţării proceselor de concurenţă

Situaţia se complică: Giganţii Google şi Facebook ar...

Autor: Alex Ciutacu

22.12.2020, 09:07 369

Giganţii americani Facebook şi Google ar fi bătut palma şi s-ar fi înţeles „să coopereze şi să se asiste unul pe celîlalt” în cazul în care urma să apară o investigaţie asupra pactului celor două companii de a colabora în ceea ce priveşte publicitatea online, conform unei relatări Wall Street Journal.

WSJ a citatat o versiune a unui proces lansat de 10 state americane împotriva Google săptămâna trecută.

Statele americane au acuzat Google că ar fi colaborat cu Facebook într-un mod ilegal care ar fi încălcat legile de concurenţă, doar pentru a-şi consolida poziţiile dominante în piaţa de publicitate online.

Conform presei internaţionale, procesul susţine că Google şi Facebook ştiau deja că acordul lor ar putea atrage atenţia autorităţilor de concurenţă şi au discutat chiar şi moduri prin care pot combate astfel de acţiuni împreună.

Un purtător de cuvânt al Google a declarat pentru WSJ că astfel de acorduri legate de ameninţări din partea autorităţilor de concurenţă sunt extrem de comune.

Versiunea documentului văzută de Wall Street Journal arată că Sheryl Sandberg, directorul operaţional al Facebook, este omul care şi-a pus semnătura pe acordul cu Google.

De asemenea, acesta ar cita şi un email în care Sandberg îi spune lui Mark Zuckerberg, CEO-ul Facebook, şi altor executivi că „este un acord important din punct de vedere strategic”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO