Business Internaţional

Situaţie controversată: Proprietarii iahturilor confiscate în Spania şi Franţa pot plăti pentru întreţinerea navelor în ciuda sancţiunilor

Situaţie controversată: Proprietarii iahturilor...

Autor: Petru Mazilu

20.10.2022, 10:34 49

Autorităţile din Spania şi Franţa permit proprietarilor de iahturi să plătească pentru întreţinerea navelor lor, în ciuda sancţiunilor impuse de occident oligarhilor ruşi în urma războiului din Ucraina, potrivit Reuters.

Spania şi Franţa le permit proprietarilor de iahturi blocate să plătească pentru întreţinerea acestora, au declarat trei surse pentru Reuters.

În Spania, şase nave au fost confiscate în urma sancţiunilor impuse după invazia Rusiei în Ucraina în februarie. Majoritatea proprietarilor îşi plătesc taxele de întreţinere, de echipaj, de acostare şi de asigurare, a declarat o sursă.

În mod normal, persoanelor fizice li se interzice să facă tranzacţii financiare în jurisdicţiile în care sunt sancţionate, dar guvernele spaniol şi francez autorizează plăţile în conformitate cu legislaţia UE şi naţională, confirmă trei surse.

Ministerul spaniol de Finanţe a declarat pentru Reuters că o lege din 2014, adoptată după anexarea Crimeei de către Rusia, permite persoanelor sancţionate să facă plăţi esenţiale pentru întreţinerea activelor.

Plăţile au loc în pofida promisiunilor unor guverne occidentale de a face din confiscarea averilor de lux ale aliaţilor preşedintelui rus Vladimir Putin un element central al eforturilor lor de a sancţiona Moscova.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO