Business Internaţional

Situaţie critică în California: Sute de case au fost evacuate în urma incendiilor de vegetaţie

Situaţie critică în California: Sute de case au fost...

Autor: Marinela Sarbu

25.06.2018, 21:00 89

Sute de case şi firme din nordul Californiei au fost evacuate luni în urma unor incendii de vegetaţie care au avut loc în weekend şi care ameninţau să se extindă din cauza vântului, forţându-i pe localnici să-şi părăsească locuinţele, notează Associated Press.

Incendiile au continuat să se extindă, dar nu s-au înregistrat victime sau persoane rănite, a anunţat Departamentul de Silvicultură şi Protecţie a Incendiilor din California.

Aproximativ 3.000 de locuitori au fost evacuaţi din districtul Lake, la aproximativ 200 de km nord de San Francisco. Un incendiu ce nu a putut fi controlat s-a extins pe o distanţă de 31 de kilometri pătraţi şi a distrus 12 case şi clădiri, a precizat agenţia.

Autorităţile le-au transmis locuitorilor să evacueze şi districtul Tehama situat la circa 322 de km nord de San Francisco unde au izbucnit două incendii. Unul a ajuns la şase kilometri pătraţi, în timp ce un altul mai mic, de aproximativ o jumătate de kilometru, a distrus mai multe locuinţe şi firme din oraşul Red Bluff.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO