Business Internaţional

Slovacia: Deficitul de muncitori creează tensiuni pe piaţa muncii. Angajatorii cer să angajeze mai uşor străini şi reformarea sistemului educaţiei

Slovacia: Deficitul de muncitori creează tensiuni pe...

Autor: Catalina Apostoiu

13.03.2018, 00:04 289

La începutul acestui an, şirul de veşti bune privind intrarea de noi investitori străini pe piaţa Slovaciei a fost întrerupt de anunţul companiei sud-coreene Samsung referitor la închiderea uneia dintre cele două fabrici deţinute pe plan local în regiunea Trnava. Motivele invocate au fost lipsa de muncitori şi presiunile în creştere pentru majorarea salariilor.

Anunţul făcut de Sam­sung poate fi interpretat în două feluri, scrie Slovak Spec­tator. Slovacia nu mai este o ţară care oferă forţă de muncă ieftină, şi situaţia de pe piaţa muncii a acestei ţări a devenit foarte tensionată, fapt ilustrat de o grevă de şase zile de­clan­şată la producătorul auto cu cea mai îndelungată pre­zenţă din ţară, Volkswagen, în 2017.

În timp ce prima constatare nu mai este ceva nou, lipsa de muncitori calificaţi a devenit o adevărată provocare pentru economia slovacă.

„Situaţia de pe piaţa muncii în 2017 a afectat în mod vizibil companiile individuale şi drept urmare economia Slovaciei ca întreg“, a declarat Lubos Sirota, de la agenţia de recrutare McRoy Group, pentru Slovak Spectator, adăugând că multe companii au ajuns la limita capacităţii în ceea ce priveşte personalul în 2017. „Ne aşteptăm ca această tendinţă să continue în 2018“.

Companiile au dificultăţi în a găsi noi angajaţi, în timp ce numărul celor fără un loc de muncă se situează în continuare la aproximativ 162.000.

Motivul pentru acest paradox este legat de deficitul de forţă de muncă calificată. Există o nepotrivire între ceea ce pot oferi cei aflaţi în căutarea unui loc de muncă şi competenţele specific cerute de angajatori.

Angajatorii cer condiţii mai facile pentru angajarea de străini şi reformarea sistemului educaţiei. Aceştia vor ca programa şcolilor şi universităţilor să fie mai bine aliniată la necesităţile companiilor în condiţiile în care-şi pun în continuare speranţele în programul dual de educaţie. Acesta, reintrodus pentru a genera suficienţi muncitori pentru fabrici, nu a atins obiectivele iniţiale.

Drept reacţie, guvernul a relaxat reglementările privind intrarea pe piaţa locală a străinilor şi a introdus o măsură prin care slovacii cu datorii foarte mari sunt „iertaţi“ de datoriile către instituţiile de stat. Guvernul estimează că această măsură va duce la întoarcerea a 40.000-70.000 de slovaci pe piaţa muncii.

Pe de altă parte, guvernul a majorat suprataxele pentru munca în timpul nopţii, weekenduri şi sărbători, şi a introdus cel de-al 13-lea şi al 14-lea salariu.

Deficitul în creştere de forţă de muncă calificată, numărul în creştere de locuri de muncă vacante şi şomajul în scădere au fost principalele condiţii de pe piaţa muncii în 2017, ca şi în 2016.

În aceste condiţii, angajatorii nu ezită să investească în re-calificarea muncitorilor. În plus, muncitorii au devenit mai îndrăzneţi în negocierea salariilor.

Şomajul a continuat să scadă în 2017. În decembrie, acesta s-a redus cu 2,82% până la 5,94% faţă de decembrie 2016.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO