Business Internaţional

Slovenia îşi vinde cele mai mari două bănci de stat în 2019

Slovenia îşi vinde cele mai mari două bănci de stat...

Autor: Catalina Apostoiu

02.01.2018, 23:59 940

Slovenia intenţionează să-şi vândă cele mai mari două bănci de stat Nova Ljubljanska Banka (NLB) şi Abanka, în 2019, a anunţat ministrul de finanţe Mateja Vranicar Erman, potrivit Reuters.

Potrivit acestuia, guvernul intenţionează să lanseze procesul de vânzare a pachetului majoritar al NLB printr-un IPO în 2019 şi să-l finalizeze în 2019. Guvernul anunţase că va păstra 25% din bancă pentru a avea un cuvânt important de spus în cadrul celor mai importante decizii de business. Guvernul vrea de asemenea să vândă în întregime Abanka unui partener strategic în 2019, în linie cu acordul încheiat cu Comisia Europeană în schimbul aprobării de ajutor de stat pentru bancă în 2013.

În ultimele decenii, Slovenia a ezitat să-şi vândă cele mai mari bănci, arătând că deţinerea acestora de către stat este în interesul naţional, astfel încât guvernul controlează în continuare aproximativ 45% din sector. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO