Business Internaţional

Soluţia pentru rezolvarea foametei mondiale pleacă din Franţa: Cu doar 25% din mâncarea aruncată ar putea fi hrăniţi 870 de milioane de oameni

Soluţia pentru rezolvarea foametei mondiale pleacă din...

Autor: Alex Ciutacu

13.01.2018, 09:00 1276

În februarie 2016, Franţa a devenit prima ţară din lume care le-a interzis supermarket-urilor să arunce mâncarea neutilizată, printr-o reformă legislativă, potrivit Business Insider.

În prezent, supermarket-urile de o anumită dimensiune, care nu donează mâncarea neutilizată, sunt amendate. Alte politici publice adoptate obligă şcolile să educe copiii cu privire la sustenabilitatea hranei, companiile să noteze în rapoartele de mediu cantitatea de mâncare aruncată, şi restaurantele să pună la dispoziţia clienţilor recipiente pentru a lua mâncarea rămasă „la pachet”.

Aceste legi „au ca scop reducerea deşeurilor”, spune Marie Mourad, autoare a unei serii de rapoarte cu privire la mâncarea aruncată în Franţa. „Franţa nu este ţara care iroseşte cea mai mică cantitate de mâncare, dar a devenit cea mai activă în privinţa acestei probleme pentru a fi un exemplu în faţa Europei”.

Eforturile francezilor nu au trecut neobservate. Ţara s-a situat pe locul întâi în cadrul Indexului de Sustenabilitate a Hranei în 2017, un raport efectuat asupra a 25 de state din Europa, Orientul Mijlociu, Asia şi America, realizat de publicaţia Economist în colaborare cu Barilla Center for Food and Nutrition Foundation(BCFN).

Francezii irosesc 110 kg de mâncare per cap de locuitor, în fiecare an, potrivit unui raport realizat de BCFN, în timp ce americanii irosesc anual până la 200 de kg de mâncare per cap de locuitor.

În fiecare an, aproximativ 1,3 miliarde de tone de mâncare sunt aruncate la nivel global, reprezentând o treime din mâncarea produsă, potrivit Organizaţiei pentru Hrană şi Agricultură din cadrul Naţiunilor Unite.

Cu 25% din hrana irosită la nivel mondial ar putea fi hrăniţi 870 de milioane de oameni înfometaţi – foametea mondială găsindu-şi astfel sfârşitul.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO