Business Internaţional

Soluţia unei companii care i-a stimulat pe mai mulţi oameni să se lase de fumat: Angajaţii care nu îşi iau pauze de ţigară primesc zile în plus de concediu

Sursă foto: CNBC

Sursă foto: CNBC

Autor: Corina Zamfir

02.11.2017, 18:25 767

Piala, o firmă de marketing din Japonia, a anunţat că angajaţii care nu fumează vor primi zile libere în plus faţă de cei care au acest obicei, în condiţiile în care fumătorii îşi iau pauze frecvente de la birou pentru a fuma, scrie New York Times.

“Sper să-i încurajez astfel pe fumători să renunţe la acest obicei folosindu-mă de stimulente şi nu de sancţiuni”, a spus Takao Asuka, CEO-ul companiei Piala.

Nefumătorii i-au comunicat directorului executiv nemulţumirile privind această nedreptatea, iar răspunsul lui Takao Asuka a atras atenţia tuturor deoarece Japonia este o ţară în care consumul de tutun este popular, iar oamenii îşi iau cu greu zile libere de concediu.

Aproximativ o treime din angajaţii Piala sunt fumători care îşi iau pauze de ţigară frecvente, dar cu toate acestea îşi termină programul de lucru în acelaşi timp cu angajaţii nefumători.

Până acum iniţiativa s-a dovedit a fi una de succes. După ce oferta a fost prezentată în luna septembrie, patru angajaţi s-au lăsat de fumat, au declarat reprezentanţii compnaiei.

Succesul iniţiativei lui Takao Asuka vine într-o perioadă în care multe companii din japonia încearcă să găsească modalităţi pentru ca angajaţii lor să facă alegeri mai bune când vine vorba de sănătate, iar guvernul japonez se confruntă cu o presiune internaţională de a reduce fumatul în spaţiile publice înainte de Jocurile Olimpice din 2020 de la Tokyo.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO