Business Internaţional

Soluţie pentru britanicii care nu vor să rămână în ţară post-Brexit: mutaţi-vă în Islanda, iar avionul va fi gratuit

Soluţie pentru britanicii care nu vor să rămână în...

Autor: Lorena Cornea

22.08.2016, 18:13 585

Britanicii vor putea zbura gratuit în Islanda până la data de 1 octombrie…dacă plănuiesc să se mute acolo. Operatorul aerian islandez WOW Air oferă zboruri gratuite cetăţenilor din Marea Britanie care vor să se restabilească în Islanda în această toamnă, potrivit Business Insider UK.

WOW Air operează la Gatwick Airport din Londra, Bristol Airport şi Edinburgh Airport – compania va rambursa banii de călătorie celor care vor zbura cptre Keflavik International Airport din Reykjavik, capitala Islandei.

Pentru a-şi primi banii înapoi, cei care plănuiesc să emigreze trebuie să trimită un e-mail la adresa MovingToIceland@wow.is cu rezervarea, o poză cu paşaportul şi dovezi clare că se vor stabili în Islanda – de exemplu, o scrisoare de acceptare la o universitate sau un contract de muncă.

În pofida populaţiei scăzute a Islandei (323.002 oameni), operatorul aerian nu oferă gratuitatea biletelor pentru a creşte neapărat populaţia.„Am vrut să arătăm cât de ospitalieri şi primitori sunt islandezii”, a declarat CEO-ul WOW Air, Skuli Mogensen, pentru Travel and Leisure.„Gratuitatea biletelor a fost o cale diferită de a face asta.”

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO