Business Internaţional

Şomajul a ajuns la minimul ultimilor 50 de ani în SUA

Şomajul a ajuns la minimul ultimilor 50 de ani în SUA

Autor: Robert Manea

04.10.2019, 17:04 1486

Rata şomajului a scăzut cu 0,2% în luna septembrie, până la 3,5%, cea mai mică rată de neangajare în economie înregistrată din decembrie 1969 şi până în prezent, potrivit unui raport lansat de Departamentul Muncii, citat de CNBC. 

Cu toate acestea, creşterea salariilor a rămas neschimbată, iar locurile de muncă în producţie au scăzut în septembrie.

Există temeri că războiul comercial al administraţiei Trump cu China se va intensifica şi mai mult având consecinţe în economie. Disputa comercială dintre cele două state a redus încrederea în afaceri, afectând investiţiile şi producţia.

Indiferent de ritmul moderat în care economia americană creează noi locuri de muncă şi de scăderea ratei şomajului, economiştii se aşteaptă ca Rezerva Federală a SUA să reducă, cel puţin odată, dobânda de referinţă până la finele anului.

Luna trecută, Rezerva Federală a adoptat o nouă reducere a dobânzii de bază, după ce în luna iulie a redus costul creditului pentru prima dată după 2008.

Zilele trecute, autorităţile de la Washington au anunţat că vor impune noi tarife vamale pentru produse europene în valoare de 7,5 miliarde dolari, din cauza subvenţiilor ilegale acordate de Uniunea Europeană grupului aeronautic Airbus.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO