Business Internaţional

Şomajul din Marea Britanie, la un minim pe 10 ani

Şomajul din Marea Britanie, la un minim pe 10 ani

Autor: CătăIina Apostoiu

22.01.2016, 00:00 801

Rata şomajului din Marea Britanie a atins cel mai scăzut nivel din ultimul deceniu, în condiţiile în care economia ţării este pe cale să devină „o maşinărie de creat locuri de muncă“, scrie Telegraph.

Numărul persoanelor fără un loc de muncă a scăzut la 1,68 milioane, rata totală scăzând la 5,1%. Potrivit Biroului Naţional de Statistică, rata este cea mai scăzută din ianuarie 2006. Aceasta este pentru prima dată când rata şomajului din Marea Britanie revine la media de dinainte de criză. Rata ocupării forţei de muncă este de asemenea una solidă, atingând un nou maxim istoric de 74%.

John Hawksworth, economist-şef al PwC, arată că Marea Britanie a devenit o „remarcabilă maşinărie de creat locuri de muncă“. Soliditatea noilor cifre „ar trebui să menţină cererea consumatorilor pe o creştere decentă, în pofida volatilităţii ce caracterizează economia mondială“, a declarat Hawksworth. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO