Business Internaţional

Sondaj: 75% dintre executivii de top din Statele Unite cred că Donald Trump va pierde alegerile prezidenţiale din noiembrie

Sondaj: 75% dintre executivii de top din Statele Unite...

Autor: Eduard Ivanovici

30.08.2020, 10:45 494

Joe Biden, candidatul Partidului Democrat, este principalul favorit pentru alegerile prezidenţiale din Statele Unite, notează CNBC.

În prezent, 75% dintre executivii Consiliului CNBC Global CFO cred că preşedintele în exerciţiu Donald Trump nu va reuşi să îşi câştige un al doilea mandat.

CNBC Global CFO Council reprezintă unele dintre cele mai mari companii publice şi private din lume, gestionând în total peste 5 trilioane de dolari.

O economie afectată reprezintă în mod normal un dezavantaj pentru preşedinţii în exerciţiu, însă actualul ciclu politic are loc într-o perioadă economică relativ rară. 2020 va fi al treilea an de la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial încoace când alegerile prezidenţiale din SUA se vor desfăşura într-o perioadă de recesiune. Ultimele două dăţi au fost în 1948, când a fost reales Harry Truman, şi în 1980, când Jimmy Carter a pierdut al doilea mandat.

Consilierii lui Donald Trump încearcă să reducă aşteptările conform cărora actualul preşedinte în va învinge detaşat pe Joe Biden în dezbaterile următoarelor luni, care vor avea loc pe 29 septembrie, 15 şi 22 octombrie, anunţa în urmă cu două săptămâni Business Insider. Alegerile pentru Casa Albă vor avea loc pe 3 noiembrie.

Economia globală a scăzut cu 5,2% anul acesta, în timp ce Statele Unite înregistrează o contracţie de 6,1%, potrivit World Bank. În plus, exporturile şi importurile americane au suferit un declin uriaş în T2, de 64% şi, respectiv, 53%.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO