Business Internaţional

Sondaje: Coaliţia proprezidenţială din Franţa se clasează pe primul loc, dar nu va avea majoritate

Sondaje: Coaliţia proprezidenţială din Franţa se...

Autor: Mihai Draghici

19.06.2022, 21:20 32

Alianţa Împreună! (centru), care îl susţine pe preşedintele Emmanuel Macron, se clasează pe primul loc în scrutinul parlamentar din Franţa, dar nu va avea majoritate, conform proiecţiilor realizate pe baza sondajelor efectuate la urne.

Alianţa Împreună! (centru) este creditată cu obţinerea a 210-250 de locuri în Adunarea Naţională, Camera inferioară a Parlamentului de la Paris, care are în total 577 de membri, potrivit unui sondaj de tip exit-poll efectuat de Institutul Ifop pentru cotidianul Le Figaro.

Coaliţia de stânga Noua Uniune Populară Ecologică şi Socială (NUPES), condusă de Jean-Luc Mélenchon, a obţinut între 150 şi 180 de locuri, formaţiunea de extremă-dreapta Mobilizarea Naţională (RN), a fostei candidate la preşedinţie Marine Le Pen, este creditată cu 80-100 de locuri, iar partidul Republicanii (LR, centru-dreapta), cu 60-70 de locuri.

Un alt sondaj efectuat la urne de Institutul Elabe, la comanda postului BFMTV, creditează alianţa proprezidenţială Împreună! cu 205-235 de locuri, coaliţia NUPES cu 170-190 de locuri, Mobilizarea Naţională (RN) cu 75-95 de locuri şi partidul Repubicanii (LR), cu 60-75 de locuri.

Potrivit estimărilor, prezenţa la vot în al doilea tur de scrutin al alegerilor parlamentare a fost de 46%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO