Business Internaţional

Soros Fund Management plasează un pariu de 13 milioane de dolari într-un startup de staţii cu încărcare electrică

Soros Fund Management plasează un pariu de 13 milioane...

Autor: Eduard Ivanovici

02.05.2020, 19:03 228

Chiar dacă majoritatea companiilor petroliere suferă pierderi imense din cauza pandemiei, investitorii încep să parieze pe încărcarea electronică, văzută drept viitorul vehiculelor la nivel mondial, potrivit TechCrunch.

Soros Fund Management, compania de investiţii a miliardarului George Soroş, plasează un pariu mic, de 13,2 milioane de dolari, alături de Siemens şi alţi investitori, într-un startup de staţii cu încărcare electrică din Los Angeles, Amply Power.

„Să fiu sincer, nu m-aş fi gândit într-un milion de an că Soroş s-ar orienta spre industria noastră într-o fază atât de timpurie a dezvoltării”, a declarat Vic Shao – fondatorul şi directorul executiv din cadrul Amply Power.

În ciuda prăbuşirii preţurilor combustibililor fosili, Shao a spus că propunerea de are sens în contextul actual.

„Energia electrică reprezintă jumătate din preţul mediu al combustibililor fosili. În ceea ce priveşte partea economică, energiile solare şi eoliene vor deveni tot mai ieftine. Cel mai mic preţ de extragere pentru un singur baril de petrol este în prezent de 20 de dolari... înainte de procesare şi distilare”, spus Shao.

Compania a declarat că va folosi banii pentru a-şi mări echipa şi pentru a concura cu adversarii din Statele Unite.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO