Business Internaţional

Soţia lui Donald Trump, acuzată că a plagiat discursul lui Michelle Obama

Soţia lui Donald Trump, acuzată că a plagiat discursul...
19.07.2016, 17:02 935

În primul său discurs în faţa naţiunii americane din cadrul Convenţiei Republicane, Melania Trump, soţia lui Donald Trump, pare să se fi inspirat din discursul de acum opt ani al primei doamne Michelle Obama, informează HuffingtonPost.

În primul ei discurs pe care l-a adresat naţiunii luni seara, Melania Trump pare să se fi inspirat din discursul lui Michelle Obama de la Convenţia Naţională Democrată din 2008. Pasajele plagiate s-au axat pe importanţa perseverenţei şi onestităţii, notează HuffingtonPost.

Discursul susţinut de Michelle Obama, în 2008: "Eu şi Barack am crescut cu aceleaşi valori în viaţă: trebuie să munceşti mult pentru ceea ce îţi doreşti în viaţă, cuvantul dat nu se ia înapoi şi trebuie să faci ceea ce ai spus că vei face şi să îţi ţii de fiecare dată promisiunile. Trebuie să îi tratezi pe oameni cu respect. Aceste valori trebuie transmise mai departe generaţiilor viitoare. Deoarece vrem ca copiii noştri să ştie că singura limită a realizărilor sunt puterea visurilor şi capacitatea fiecăruia de a munci pentru ele."

Luni seara, Melania Trump a declarat: "De la o vârstă fragedă, părinţii mi-au imprimat valori precum faptul că trebuie să munceşti mult pentru ceea ce îţi doreşti în viaţă, cuvantul dat nu se ia inapoi şi că trebuie să faci ceea ce ai spus ca vei face întotdeauna. De fiecare dată să îi tratezi pe oameni cu respectul cuvenit. Şi aceste valori trebuie date mai departe generaţiilor următoare. Pentru că dorim ca copiii noştri să ştie că singura limită a realizărilor tale sunt puterea visurilor tale şi capacitatea ta de a munci pentru acestea."

Huffington Post a încercat să obţină o reacţie de la echipa de campanie a lui Donald Trump, însă niciun purtător de cuvânt nu a răspuns la întrebări. În plus, un reprezentant al partidului a declarat că Comitetul Naţional Republican nu va comenta pe această temă.

Melania Trump s-a născut în Slovenia, iar engleza este una din numeroasele limbi pe care le vorbeşte. Discursul acesteia de luni seara a reprezentat momentul de maximă audienţă din Convenţia Naţională Republicană.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO