Business Internaţional

SpaceX a distrus cu succes o rachetă, duminică,pentru a testa sistemul de salvare al capsulei Dragon

SpaceX a distrus cu succes o rachetă, duminică,pentru a...

Autor: Ana Obretin

19.01.2020, 20:31 140

Compania spaţială SpaceX, deţinută de miliardarul Elon Musk, a distrus controlat o rachetă, duminică, în cadrul unor teste care au avut scopul de a verifica sistemul de salvare al capsulei Dragon, ce va fi folosită pentru transportul de oameni, astronauţi sau turişti, potrivit nytimes.com.

Testul de duminică a fost crucial pentru verificarea sistemelor de securitate ale capsulei Crew Dragon şi a presupus lansarea vehiculului, fără echipaj uman la bord, cu ajutorul unei rachete Falcon 9.

Lansarea, de la Centrul Spaţial J. F. Kennedy din Cape Canaveral, Florida, a fost întreruptă intenţionat, prin intermediul unui program de anulare a misiunii, care a dus la separarea capsulei Crew Dragon de rachetă după aproximativ un minut şi jumătate.

După cum a fost planificat, capsula Dragon a folosit cele opt motoare Super Draco cu care este echipată pentru a se muta de pe traiectoria rachetei. Într-o misiune reală, gestul ar asigura securitatea astronauţilor, în cazul în care racheta s-ar defecta.

Capsula Crew Dragon şi-a desfăcut paraşutele după ce a ajuns la o distanţă sigură de rachetă, apoi a coborât în Oceanul Atlantic, echipele de specialişti ai SpaceX fiind în proces de a o recupera.

Într-o situaţie reală, o echipă din aviaţia militară americană s-ar deplasa cât mai rapid pentru a salva pasagerii.

Racheta Falcon 9 a fost folosită deja pentru trei misiuni spaţiale şi a explodat în aer aşa cum a fost planificat.

Capsula Dragon a fost testată în spaţiu anul trecut, fiind trimisă spre Staţia Spaţială Internaţională, la care s-a conectat, revenind apoi în siguranţă pe Terra. Capsula va fi testată cu un astronaut la bord, spre sfârşitul acestui an, înainte de a fi folosită în scopuri comerciale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO