Business Internaţional

SpaceX a lansat un număr record de sateliţi în ultima lună, alimentând ambiţiile lui Elon Musk de a furniza internet de mare viteză pe întreg teritoriul planetei

SpaceX a lansat un număr record de sateliţi în ultima...

Autor: Eduard Ivanovici

06.09.2020, 09:00 4683

După ce a readus de Pământ doi astronauţi NASA, SpaceX – firma condusă de Elon Musk – a lansat într-o singură lună mai mulţi sateliţi decât orice altă companie sau agenţie guvernamentală într-o perioadă asemănătoare de timp, potrivit Business Insider.

Zilele trecute, racheta Falcon 9 a lansat încă o serie de sateliţi de internet – a treia acţiune din ultima lună pentru proiectul Starlink. Scopul iniţiativei este lansarea a zeci de mii de sateliţi care să acopere Pământul cu internet de înaltă viteză. Până acum, SpaceX numără 650 de sateliţi, 175 în ultima lună.

Musk a sugerat că firma va lansa o serie de sateliţi la fiecare două săptămâni, urmând să atingă un total de 1.400 până la sfârşitul anului, însă planul se mişcă mai încet decât se credea iniţial. Per total, SpaceX a primit aprobare pentru 42.000 de sateliţi.

Cealaltă companie a lui Elon Musk, Tesla, a devenit zilele trecute a şaptea cea mai valoroasă firmă din Statele Unite, cu o capitalizare care ajungea miercuri la 464,3 miliarde de dolari. Tesla a reuşit această performanţă în condiţiile în care se lista în urmă cu numai 10 ani pe bursa Nasdaq din New York.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO