Business Internaţional

Spania „naţionalizează” toate spitalele private din ţară în timp ce ţara se închide din cauza coronavirusului. Studenţii sunt chemaţi să ajute în spitale

Spania „naţionalizează” toate spitalele private din...

Autor: Alex Ciutacu

17.03.2020, 17:47 9921

Guvernul spaniol a „naţionalizat” toate spitalele şi toţi furnizorii de servicii medicale din ţară într-o încercare de a combate răspândirea coronavirusului.

Ministrul Sănătăţii din administraţia premierului Pedro Sanchez a anunţat luni că va pune toţi furnizorii privaţi de servicii medicale şi facilităţile lor sub control public, întrucât răspândirea Covid-19 continuă să afecteze ţara.

Decizia a fost anunţată iniţial de Salvador Illa, ministrul Sănătăţii din Spania, conform The Guardian.

Illa a mai spus că studenţii de la medicină din anii patru vor fi rugaţi să ajute sistemul public de sănătate, în timp ce companiile capabile de a produce echipament medical ar trebui să ia legătura cu guvernul, potrivit Politico.

Spania este una dintre cele mai afectate ţări din afara Chinei în pandemia de coronavirus, iar guvernul a luat mai multe măsuri pentru a încerca să combată răspândirea virusului.

Guvernul a declarat săptămâna trecută stare de urgenţă la nivel naţional, a închis şcolile şi spaţiile publice şi le-a transmis cetăţenilor că pot părăsi casa doar pentru muncă sau cumpărături esenţiale precum mâncare sau medicamente.

„Guvernul spaniol va proteja toţi cetăţenii şi va garanta condiţiile normale de trai în care putem încetini pandemia, provocând cetăţenilor cât mai puţine inconveniente cu putinţă”, a anunţat premierul Sanchez.

Cu peste 11.400 de cazuri, 509 decese şi 1.028 de persoane recuperate, Spania este a patra cea mai afectată ţară din lume până acum, după China, Italia şi Iran.  

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO