Business Internaţional

Spionajul de la Renault, parte dintr-un „război economic“

Autor: Cojocaru Bogdan

06.01.2011, 23:51 20

Cazul de spionaj industrial de la grupul francez Renault, înurma căruia au fost suspendaţi din funcţie trei directori aiconstructorului auto, este unul "grav" şi face parte dintr-un"război economic", a declarat ministrul francez al industriei, EricBesson.

"Din nefericire, cazul pare grav. Expresia «război economic»,deşi scandaloasă, este mai potrivită în acest caz", a afirmatBesson. El a adăugat că ministerul său va înăspri obligaţiile înmaterie de securitate a secretului industrial.

"Se pare că suspendarea directorilor are legătură cu o maşinăelectrică, însă nu vreau să merg mai departe", a menţionatministrul.

Renault a refuzat până în prezent să dea detalii precise legatede cazul de spionaj industrial, motivând această atitudine printr-oanchetă internă aflată în curs. Un purtător de cuvânt al grupului aindicat că nu a fost depusă în justiţie nicio plângere oficialăreferitoare la cazul de spionaj.

Ancheta internă încearcă să stabilească dacă au fost transmiseîn exteriorul grupului informaţii de interes pentru Renault, audeclarat surse apropiate situaţiei.

Unul dintre directorii vizaţi face parte din consiliul deadministraţie al Renault, iar altul lucrează în cadrul programuluidestinat autovehiculelor electrice, foarte important pentruconstructorul auto.

Renault intenţionează să lanseze la mijlocul acestui an douămaşini electrice, o berlină din familia Fluence şi o utilitarăKangoo Express.

Gama electrică a grupului va fi completată cu modelele dedimensiuni reduse Twizy şi Zoe, care vor fi comercializate cel maidevreme începând cu al doilea semestru al acestui an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO