Business Internaţional

Spionii din Coreea de Sud au făcut o descoperire importantă: Sora lui Kim Jong-un a preluat parţial puterea în Coreea de Nord

Spionii din Coreea de Sud au făcut o descoperire...

Autor: Mihai Iorga

20.08.2020, 15:19 13522

Serviciul Naţional de Informaţii (NIS) spune că sora lui Kim Jong-un a preluat parţial puterea în Coreea de Nord. Sud-coreenii neagă în continuare că liderul nord-coreean nu are probleme de sănătate.

Serviciul Naţional de Informaţii (NIS) a anunţat că sora lui Kim Jong-un, Kim Yo-long, a fost delegată să se ocupe de afacerile externe cu SUA şi Coreea de Sud, ceea ce înseamnă că sora mai mică a liderului de la Phenian a preluat parţial puterea în ţară, relatează The Korea Herald.

Mişcarea ar fi fost luată din cauza stresului de Kim Jong-un, susţine agenţia de spionaj din Coreea de Sud, care neagă faptul că liderul nord-coreean ar avea probleme grave de sănătate.

„Kim Jong-un încă îşi exercită puterea aboslută, dar comparativ cu anii trecuţi, această autoritate a fost transferată treptat. Nivelul de stres ridicat al acestuia a determinat o asemenea măsură”, a declarat Ha Tae-kyung, reprezentantul Parditului Viitorului Unit, principalul partid de opoziţie din Coreea de Sud, după o discuţie cu NIS.

Cu toate acestea, delegarea puterii nu înseamnă că Kim Yo-long a fost selectată drept succesorea lui Kim Jong-un, a mai precizat reprezentantul partidului sud-coreean.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO