Business Internaţional

Spitalele din SUA vor fi plătite în funcţie de gradul de satisfaţie al pacienţilor

Spitalele din SUA vor fi plătite în funcţie de gradul de satisfaţie al pacienţilor

Autor: Ioana David

23.10.2012, 14:36 251

La Grady Memorial Hospital (Georgia - SUA), doctorii sunt învăţaţi că nu trebuie să întrerupă pacientul atunci când acest vorbeşte, în timp ce asistentele primesc telefoane mobile astfel încât să poată fi contactate rapid de către pacienţi. Mai mult chiar, rezervele sunt dotate cu noi canale TV iar meniul include somon sălbatic. Grady implementează aceste schimbări ca reacţie la noua modalitate în care guvernul federal va deconta bani spitalelor pentru servicii din programul Medicare (pentru vârstinici), scrie Wall Street Journal.

Aproximativ 1 mld. dolari din banii pe care statul îi decontează spitalelor anul viitor vor fi acordaţi în funcţe de gradul de satisfacţie al pacienţilor, determinat pe baza unui chestionar de 27 de întrebări completat de pacienţi. Unităţile cu punctaj mare vor primi un bonus, în timp ce spitalele cu punctaj redus vor pierde din bani.

Măsura face parte dintr-un program mai amplu dezvoltat sub administraţia preşedintelui Barack Obama şi care se bazează pe performanţe.

"Nu ştiu pe nimeni din sector care să nu fie preocupat de acest lucru", a spus John M. Haupert, CEO al Grady.

Mulţi profesionişti din domeniul medical nu au fost de acord cu acest chestionar, spunând că nu este echitabil. Spitalele vechi din oraşele mici sau facilităţile aglomerate spun că punctajul primit se reduce.

În acelaşi timp, alte spitale au fost dezamăgite de punctajul primit în această vară, ceea ce a declanşat modernizările din ultima perioadă, spune Quint Studer, fondatorul Studer Group, un grup de consultanţă din domeniu cu sediul în Florida.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO