Business Internaţional

Spitzer vrea scuze publice de la Marsh

18.01.2005, 00:00 17



Asiguratorul Marsh&McLennan s-a oferit sa plateasca 600 milioane dolari (457,38 milioane euro) pentru a ajunge la o intelegere in cazul acuzatiilor de frauda in asigurari, informeaza CNN Money.



Procurorul general al statului New York vrea insa 750 milioane dolari (571,73 milioane euro) si scuze publice, ca parte a pactului care ar trebui incheiat in aceasta luna.



Potrivit Wall Street Journal, negocierile dintre biroul lui Eliot Spitzer si reprezentantii companiei newyorkeze de servicii financiare au inregistrat un progres rapid in ultimele zile, iar intelegerea ar putea fi semnata chiar in cursul acestei saptamani.



Publicatia a citat declaratiile unor participanti la negocieri, conform carora o potentiala declaratie de scuze privind frauda de la Marsh Inc, divizia de brokeraj in asigurari, i-ar fi nelinistit pe reprezentantii companiei.



Marsh&McLennan considera ca o astfel de declaratie ar face compania mai vulnerabila in fata proceselor ce vor fi intentate de catre actionari sau alte institutii de reglementare, apartinand statului.



Marsh&McLennan, cea mai mare firma de brokeraj in asigurari din lume, incearca sa rezolve problemele juridice cu care se confrunta de la inceperea investigatiilor demarate de Spitzer anul trecut. Scandalul a avut ca rezultat concedierea lui Jeffrey Greenberg, directorul executiv al Marsh, precum si a altor membri ai conducerii companiei. Au fost operate modificari la nivelul consiliului de directori si a fost numit un nou consilier general.
ioana.leaua@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO