Business Internaţional

Ce spune Bank of America despre Bitcoin: Criptomoneda foloseşte mai multă energie decât American Airlines şi fiecare miliard de dolari din fluxuri este echivalentul consumului a peste un milion de maşini

Ce spune Bank of America despre Bitcoin: Criptomoneda...

Autor: Eduard Ivanovici

27.03.2021, 18:02 16005

Consumul de energie al Bitcoin-ului se poate compara cu nivelul înregistrat de una dintre cele mai mari corporaţii din SUA, American Airlines, care zboară anual peste 200 de milioane de pasageri, potrivit unui studiu realizat de Bank of America, citat de Business Insider.

În plus, fiecare miliard de dolari din fluxurile în Bitcoin foloseşte aceeaşi cantitate de energie ca 1,2 milioane de maşini.

„O singură achiziţie Bitcoin la un preţ de circa 50.000 de dolari prezintă o amprentă de carbon de 270 de tone, echivalentul a 60 de maşini cu ardere internă.”

Amprenta criptomonedei este legată în mod direct de preţ. Pe măsură ce preţul înregistrează creşteri, emisiile vor continua să urce, având în vedere numărul tot mai mare de mineri de Bitcoin.

În schimb, reţeaua Bitcoin trebuie să devină mai complexă pentru a face faţă cererii şi pentru a se feri de hackeri, fapt ce va continua să crească nivelul de consum al energiei, spune banca.

De asemenea, Bitcoin-ul foloseşte atât de multă putere precum o ţară de 10 milioane de locuitori ca Grecia, într-o perioadă în care majoritatea companiilor şi statelor se concentrează asupra reducerii nivelului de poluare, a adăugat multinaţionala americană.

„O altă temere este că majoritatea ratei de hash (unitatea de măsură a puterii de procesare din cadrul reţelei Bitcoin – n.r.) vine din China, unde guvernul încurajează activ minarea criptomonedei şi unde costurile de electricitate sunt extrem de joase. Aproape 60% din electricitatea chineză vine din fabrici de cărbune, în timp ce doar 20% vine din gaze naturale sau produse regenerabile. Astfel, majoritatea monedelor sunt minate folosind combustibili fosili nesustenabili”, a declarat Bank of America.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO