Business Internaţional

Ce spune mâna dreaptă a lui Warren Buffet despre Tesla şi Bitcoin: Nici nu ştiu ce e mai rău, compania la un trilion de dolari sau criptomoneda care a ajuns la 50.000 de dolari. Îndemn investitorii la prudenţă

Ce spune mâna dreaptă a lui Warren Buffet despre Tesla...

Autor: Mediafax

25.02.2021, 11:04 16184

Charlie Munger, vicepreşedinte al Berkshire Hathaway şi partenerul de afaceri de lungă durată al lui Warren Buffett, a respins miercuri preţul ridicat al acţiunilor Tesla şi recenta frenezie bitcoin, relatează CNBC.

În timpul unui interviu la adunarea anuală a acţionarilor Daily Journal, Munger a fost întrebat ce crede că este mai nebunesc, ca bitcoin să atingă 50.000 de dolari sau ca Tesla să atingă o valoare de piaţă de 1 trilion de dolari.

El a spus: „Ei bine, am aceeaşi dificultate pe care Samuel Johnson a avut-o odată când a primit o întrebare similară şi a spus: „Nu pot decide ordinea de prioritate între purici şi păduchi” şi simt la fel în ceea ce priveşte acele alegeri. Nu ştiu care este cel mai rău".

Acţiunile Tesla au crescut cu 743% anul trecut, deşi în prezent au scăzut cu aproximativ 3% pentru 2021. Valoarea de piaţă a companiei este de aproximativ 689 miliarde de dolari.

Bitcoin a continuat să crească la peste 50.000 de dolari în ultima săptămână, după ce Tesla a anunţat că a cumpărat criptomonede în valoare de 1,5 miliarde de dolari.

Munger a fost, de asemenea, întrebat care este cea mai mare ameninţare la adresa serviciilor bancare şi dacă este vorba de bitcoin sau de portofele digitale cum ar fi Apple Pay şi Square.

„Nu cred că ştiu care este viitorul activităţilor bancare şi nu cred că ştiu cum va evolua sistemul de plăţi”, a spus el. „Cred că o bancă administrată corespunzător este un mare contribuitor la civilizaţie şi că băncilor centrale ale lumii le place să-şi controleze propriul sistem bancar şi propriile resurse de bani.”

„Aşadar, nu cred că bitcoin va ajunge un mijloc de schimb pentru lume. Este prea volatil pentru a servi bine ca mijloc de schimb. Şi este într-adevăr un fel de substitut artificial al aurului. Şi din moment ce nu cumpăr niciodată aur, nu cumpăr niciodată bitcoin."

Munger a recomandat ca şi alţii să-i urmeze practica.

În cadrul aceluiaşi eveniment, Munger a lansat, de asemenea, un avertisment grav pentru investitorii începători despre care a spus că sunt atraşi într-o bulă de tranzacţionare prin aplicaţii precum Robinhood.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO