Business Internaţional

Starbucks ia măsuri împotriva coronavirusului: Gigantul lanţ de cafenele este gata să închidă mii de unităţi. Acţiunile au trecut pe roşu

Starbucks ia măsuri împotriva coronavirusului: Gigantul...

Autor: Dorin Oancea

29.01.2020, 13:02 334

Starbucks Corp a devenit prima mare companie americană care a avertizat despre efectele financiare ale epidemiei de coronavirus din China, deoarece a închis mii de restaurante şi a ajustat orele de funcţionare pe cea mai mare piaţă a sa, anunţă Reuters.

Acţiunile companiei, care operează 4.292 de magazine în China, au scăzut cu 1% în tranzacţiile de după închidrea bursei.

Compania se aşteaptă ca impactul financiar să fie important, dar temporar, şi să depindă de numărul de magazine pe care trebuie să le închidă şi de cât timp. În prezent, aproximativ jumătate din magazinele sale sunt închise în China, ceea ce reprezintă aproximativ 10% din veniturile globale.

Impactul financiar va putea fi determinat în luna martie, dar sunt menţinute aşteptările de creştere cu două cifre pe termen lung, au spus directorii.

Virusul, originar din oraşul chinez Wuhan, s-a răspândit în întreaga lume şi a determinat companiile să închidă magazinele şi să restricţioneze călătoriile către şi din ţară.

Rivalul din China al Starbucks, Luckin Coffee, a declarat că va ţine magazinele închise în Wuhan pe tot parcursul sărbătorilor de Anul Nou Lunar.

Veniturile companiei au crescut cu 7%, la 7,1 miliarde de dolari, în conformitate cu estimarea medie a analiştilor, de 7,11 miliarde de dolari.

Veniturile au crescut cu 9% în trimestrul IV în Statele Unite.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO