Business Internaţional

Starbucks îşi trimite angajaţii la şcoală. Cel mai mare lanţ de cafenele plăteşte studiile universitare ale salariaţilor

Starbucks îşi trimite angajaţii la şcoală. Cel mai...

Autor: Alexandru Nanu

21.06.2014, 20:45 1612

Starbucks, cel mai mare lanţ de cafenele din lume, a anunţat că va sponsoriza studiile universitare pentru mii de angajaţi, pentru a putea să se înscrie la programele de studii de licenţă de la  Universitatea de Stat din Arizona, scrie Bussiness Insider.

Programul Achievement Starbucks College este dedicat tuturor angajaţilor, include 40 de programe de studii universitare de la ASU, care vor fi finalizate on-line. Peste 135.000 dintre angajaţii Starbucks se încadrează în cerinţele pentru acest program. 

"Nu există nici o îndoială, inegalitatea din ţară sa creat o situaţie în care mai mulţi americani sunt lăsaţi în urmă" , spune CEO Howard Schultz într-un video de promovare a programului. "Cred că întrebarea pentru noi toţi este dacă ar trebui să acceptăm sau ar trebui să încercăm să facem ceva în legătură cu asta? Noi nu putem aştepta Washington-ul să facă ceva", a adăugat el. 

Angajaţii cu vechime la Starbucks vor primi o bursă integrală, în timp ce proaspeţilor salariaţi li se va oferi doar o bursă parţială. Elevii nu sunt obligaţi să rămână angajaţi la Starbucks după absolvire. Preţul cursurilor online de la Universitatea de Stat din Arizona este evaluat la 10.000 de dolari pe an. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO