Business Internaţional

Start-up-ul Bird lansează serviciul de închiriere de scutere electrice în Paris. Expansiunea globală este condusă de un fost manager Uber

Start-up-ul Bird lansează serviciul de închiriere de...

Autor: Răzvan Botea

19.08.2018, 12:31 312

Bird, start-up-ul care închiriază scutere electrice, îşi face debutul în afara SUA, în Paris şi Tel Aviv, după ce a strâns o finanţare de 300 mil. dolari în urmă cu o lună, scrie Financial Times.

Compania cu sediul în Los Angeles merge în aceeaşi linie cu rivalul său din Silicon Valley, Lime, alegând Parisul ca prima piaţă europeană. În săptămânile următoare, Bird se va lansa şi în capitala Israelului, Tel Aviv.

Cei doi rivali din zona e-scooter se extind la nivel global pe măsură ce companiile de bike-sharing chinezeşti, precum oso, se retarg de pe pieţele internaţionale sau chiar îşi pun lacătul pe uşi.

Travis VanderZanden, fondatorul şi şeful executiv al Bird, spune că Parisul şi Tel Avivul sunt „foarte mari susţinători ai inovaţiei şi a transporturilor”, dar şi cu probleme de trafic care ar putea fi aplanate dacă unele persoane ar alege scuterul în loc de maşină pentru anumite deplasări.

„Ne uităm la toate regiunile de pe Glob ca să vedem unde ne-am potrivi mai bine”, spune VanderZanden. Asta include şi Europa, care are dezvoltată infrastructura pentru biciclete, lucru ce ar permite mai uşor şi mai în siguranţă utilizarea scuterelor.

Expansiunea în Europa şi Orientul Mijlociu este condusă de fostul manager Uber, Patrick Studener. Chris Taylor, un alt fost angajat Uber, s-a alăturat companiei Bird şi conduce operaţiunile de pe teren din California.

Bird mai caută să angajeze experţi din Marea Britanie şi din regiunile nordice, sugerând că firma are speranţe că va găsi o cale să-şi armonizeze activitatea cu legislaţia britanică ce nu permite accesul scuterelor electrice pe străzi.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO