Business Internaţional

Start-up-urile de maşini electrice din China vor să ia cu asalt Europa

Start-up-urile de maşini electrice din China vor să ia...

Autor: Bogdan Cojocaru

26.04.2021, 00:00 262

După un an de creştere pe cea mai mare piaţă auto din lume, start-up-urile de maşini electrice din China au ambiţii mari de a lua cu asalt şi Europa, scrie CNBC.

Autorităţile chineze au început să reducă restricţiile privind capitalul străin în producţia auto locală.

Însă cu mai bine de un deceniu în urmă, Beijingul a început să cheltuiască echivalentul a miliarde de dolari pentru dezvoltarea propriilor vehicule electrice. Acest lucru a ajutat jucătorii locali să câştige un avantaj în producerea de maşini cu baterii, pe care acum îşi propun să le vândă în străinătate.

Analiştii de la Goldman Sachs prezic că noile politici guvernamentale înseamnă că în patru ani maşinile electrice vor avea o pondere mai mare în vânzările de autovehicule în Europa şi SUA comparativ cu China, deşi aceasta este cea mai mare piaţă.

Nio, cotată în SUA, a anunţat că va intra în Europa în a doua jumătate a acestui an.

Xpeng, listată tot în SUA, testează deja apele în Norvegia, unde start-up-ul a livrat 100 de unităţi ale SUV-ului său electric G3 în decembrie.

Xpeng speră să vadă până la finalul acestui an cum reacţionează clienţii din nordul Europei la berlina electrică P7.

Compania recrutează personal şi intenţionează să înfiinţeze o firmă în regiune, înainte de a se uita la vestul şi estul Europei.

Un alt start-up chinez, Aiways, a exportat peste 1.000 de vehicule către Israel şi Europa în primele trei luni din 2021.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO