Business Internaţional

Statele est-europene ar putea folosi dreptul de veto în negocierile pentru Brexit

Statele est-europene ar putea folosi dreptul de veto în...

Autor: Ştefan Stan

19.09.2016, 17:32 63986

În timp ce negocierile vor ţinti un compromis, Polonia nu va susţine o afacere care nu este echilibrată în termenii celor patru principii ale pieţei comune a Uniunii Europene – libera circulaţie a oamenilor, capitalului, bunurilor şi serviciilor.

Alături de alte state membre UE din fostul bloc comunist, Polonia a pus libera circulaţie a oamenilor ca o condiţie cheie pentru a permite Marii Britanii accesul la piaţa comună.

"Este clar că negocierile unei noi relaţii se desfăşoară sub presiunea unui veto”, a spus Szymanski când a fost întrebat despre posibilitatea blocării negocierilor de către Polonia. ”Negocierile sunt menite să evite un veto, dar noi nu vrem un compromis cu orice preţ”, a adăugat ministrul.

Slovacia, Ungaria, Polonia şi Cehia sunt pregătite să îşi folosească dreptul de veto în orice negociere a Brexitului care ar afecta libera circulaţie a cetăţenilor, potrivit declaraţiilor premierului slovac Roberto Fico, după întâlnirea liderilor UE din Bratislava.

Imagini incredibile cu viaţa copiilor bogaţi din Dubai

Cum arată rusoaica de 23 de ani care a renunţat la cariera de economist pentru a ajunge cea mai frumoasă stewardesă din Rusia

Cum arată cea mai frumoasă plajă din lume: Stiniva din Croaţia. Este un paradis aproape de România

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO