Business Internaţional

Statele Unite ale Americii nu elimină posibilitatea unui război cu Coreea de Nord. Preşedintele Donald Trump: Toate variantele sunt pe masă

Statele Unite ale Americii nu elimină posibilitatea unui...

Autor: Dragoş Dinu

30.08.2017, 19:02 507

„Toate opţiunile rămân deschise”, este răspunsul lui Donald Trump cu privire la racheta balistică lansată de Coreea de Nord, dispozitiv militar care a survolat spaţiul aerian japonez marţi dimineaţă, potrivit Financial Time.

„Acţiunile ameninţătoare ale Coreei de Nord nu fac altceva decât să crească şi mai mult gradul de izolare al regimului nord-coreean. Toate opţiunile sunt pe masă”, a declarat Donald Trump.

Autorităţile japoneze au alertat oamenii din Hokkaido, cea mai nordică insulă a Japoniei şi a doua ca mărime din arhipelagul japonez, alarmând astfel locuitorii zonei cu privire la posibilitatea unui atac. Prim-ministrul japonez Shinzo Abe s-a arătat mustrat de această situaţie.

„Lansarea atacurilor cu rachetă asupra Japoniei este un act scandalos şi reprezintă o ameninţare fără precedent, subminând în mod semnificativ pacea şi securitatea regiunii”, spus Shinzo Abe.

Prim-ministrul a mai spus că guvernul japonez a înaintat un protest ferm împotriva Coreei de Nord.

Casa Albă a declarat presei că preşedintele Donal Trump s-a consultat cu premierul Abe în urma acestui incident, şi au luat decizia de a creşte presiunile asupra Phenianului.

Racheta lansată marţi de forţele Coreei de Nord a zburat aproximativ 2,700 de kilometri, atingând altitudinea maximă de 550 kilometri.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO