Business Internaţional

Statele Unite anunţă din nou asistenţă militară suplimentară pentru Ucraina în valoare de 400 miliarde de lei

Statele Unite anunţă din nou asistenţă militară...

Autor: Mihai Draghici, Mediafax

04.11.2022, 18:22 493

Administraţia Joseph Biden va oferi Ucrainei asistenţă militară suplimentară în valoare de 400 de milioane de dolari şi va înfiinţa un centru de coordonare în Germania, a anunţat vineri după-amiază Departamentul Apărării de la Washington.

Înfiinţarea unui centru de coordonare în Germania, denumit Grupul de Asistenţă în materie de Securitate pentru Ucraina, semnalează un program pe termen lung pentru oferirea de susţinere militară Ucrainei în războiul cu Rusia, a declarat Sabrina Singh, un purtător de cuvânt al Departamentului Apărării de la Washington, citat de agenţia The Associated Press.

"Noile măsuri de asistenţă evidenţiază angajamentul continuu al Statelor Unite de susţinere a Ucrainei, astfel încât să răspundă celor mai urgente necesităţi, dar în acelaşi timp dezvoltând capacităţile forţelor armate ucrainene de apărare a suveranităţii pe termen lung", a precizat Sabrina Singh, conform CNN.

Noul plan de asistenţă militară, în valoare de 400 de milioane de dolari, va include 1.100 de drone de tip Phoenix Ghost, finanţare pentru modernizarea a 45 de tancuri de tip T-72, ambarcaţiuni militare şi alte echipamente, inclusiv sisteme antiaeriene HAWK, conform Pentagonului. Modernizarea altor 45 de tancuri va fi suportată de Olanda.

În contextul în care echipamentele militare vor fi livrate prin intermediul Iniţiativei de Asistenţă în materie de Securitate pentru Ucraina, nu vor ajunge imediat la Kiev. Echipamentele militare finanţate prin acest program sunt obţinute în baza unor contracte pe termen lung, nefiind livrate direct din stocurile existente.

Până în prezent, Statele Unite au asumat angajamente de aproximativ 18,2 miliarde de dolari pentru oferirea de susţinere militară Ucrainei, de la începutul invaziei militare ruse.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO