Business Internaţional

Statele Unite se pregătesc să vaccineze 100 de milioane de oameni, circa o treime din populaţia ţării, până la sfârşitul lunii februarie: Numărul de spitalizări a depăşit pentru prima dată pragul de 100.000

Statele Unite se pregătesc să vaccineze 100 de milioane...

Autor: Eduard Ivanovici

03.12.2020, 14:41 192

SUA ar putea distribui suficient de multe doze de vaccin anti-coronavirus pentru a imuniza 100 de milioane de oameni până la sfârşitul lunii februarie, a declarat Moncef Slaoui, un înalt oficial din cadrul operaţiunilor guvernamentale pentru vaccinare, conform CNBC.

Dozele ar merge prima dată către persoanele vârstnice, angajaţii din spitale şi azilurile de bătrâni şi oamenii cu afecţiuni preexistente, spune Slaoui, adăugând că Statele Unite ar putea procura o serie suplimentară de doze dacă vaccinul dezvoltat de Johnson & Johnson va primi autorizare de-a lungul lunii ianuarie.

Guvernul federal va distribui într-un interval de 24 de ore aproximativ 6,4 milioane de doze ale vaccinului creat de Pfizer şi BioNTech după ce va fi aprobată cererea de folosire în caz de urgenţă. Ulterior, autorităţile vor trimite pe teritoriul ţării 12,5 milioane de doze ale vaccinului dezvoltat de Moderna odată ce compania va primi undă verde din partea Agenţiei pentru Alimente şi Medicamente (FDA).

Oficialii americani din domeniul sănătăţii estimează că imunizarea tuturor persoanelor care doresc să fie vaccinate ar dura câteva luni. Potrivit Centrului pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC), totalul personalului medical ajunge la 21 de milioane de oameni, în timp ce există circa 3 milioane de persoane care trăiesc în casele de bătrâni din SUA.

În prezent, ţara înregistrează 100.000 de spitalizări provocate de COVID-19, peste 14 milioane de infecţii de la începutul pandemiei şi aproape 280.000 de decese.

Ieri, Marea Britanie a devenit prima ţară care a aprobat folosirea vaccinului Pfizer, fapt ce a marcat un pas uriaş în combaterea pandemiei de coronavirus.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO