Business Internaţional

Statele Unite răspund provocărilor militare aduse de China şi Rusia. Cum arată noul sistem ultramodern de rachete, mândria armatei americane

Statele Unite răspund provocărilor militare aduse de...

Autor: Lorena Cornea

17.06.2016, 11:00 1451

Flota maritimă a Statelor Unite ale Americii a anunţat că nava USS Coronado a trecut testele iniţiale pentru un nou sistem de apărare cu rachete ultra-modern. Sistemul de rachete de apărare SeaRAM, produs de Raytheon, vine ca un răspuns al Statelor Unite la înarmarea tot mai puternică a Rusiei şi Chinei, care ar putea duce la neutralizarea supremaţiei aviatice şi navale a SUA , a scris Business Insider. Aceste îngrijorări vin în contextul în care în zone importante din punct de vedere strategic, precum Marea Chinei de Sud, Marea Neagră sau zona Ţărilor Baltice, Rusia şi China încep să facă presiuni şi să se înarmeze specific pentru a neutraliza armata SUA. 

Bazându-se pe capabilul sistem de arme cu tun de 20 mm, controlat de calculator, care ţinteşte şi loveşte ameninţările primite în mod automat, noul sistem de rachete SeaRAM înlocuieşte pur şi simplu arma cu un lansator de proiectile cilindric.

Comenzile de tragere autonomă ale sistemului SeaRAM, precum şi faptul că se foloseşte de infrastructura Phalanx deja existentă, a dus sistemul la un o necesitate mică în ceea ce priveşte echiparea lui cu personal şi l-a făcut convenabil.

Testele au arătat că SeaRAM poate opera şi în condiţii nefavorabile. Producătorii susţin că sistemul a doborât simultan două rachete supersonice care se apropiau, folosind manevre complexe.

”Succesul testelor variantei Independence (denumită USS Coronado) demonstrează capacitatea de autoapărare ale navei şi ale sistemelor şi întăreşte încrederea în Coronado. Primul ”voiaj” al navei va avea loc vara aceasta.”, a declarat Capitanul Tom Anderson pentru Business Insider.

În prezent, forţele navale americane plănuiesc să trimită nava Coronado într-un drum extins, până în Singapore.

Comandantul Scott Larson, ofiţerul comandant al Coronado, a declarat:

”USS Coronado a fost proiectat pentru a lupta şi a câştiga în atacuri marine, unde rachetele de ultimă generaţie reprezintă ameninţări reale pentru forţele navale. Testele arată că abilitatea variantei Independence de a neutraliza instantaneu aceste ameninţări demonstrează eficienţa pe care SeaRAM o aduce arsenalului nostru.”

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO