Business Internaţional

Statele Unite sancţionează oficiali din Belarus, din cauza acţiunilor de subminare a democraţiei

Statele Unite sancţionează oficiali din Belarus, din...

Autor: Mihai Draghici, Mediafax

17.01.2023, 18:30 76

Administraţia Joseph Biden a impus, marţi, restricţii de călătorie în cazul a 25 de persoane din Belarus, inclusiv asupra unor parlamentari, sub acuzaţia de acţiuni de subminare a democraţiei prin organizarea de procese cu caracter politic împotriva liderilor opoziţiei.

Autorităţile judiciare din Belarus au demarat un proces împotriva liderului opoziţiei, Svetlana Tihanovskaia, acuzată de trădare. Tihanovskaia, care îl critică vehement pe liderul autoritarist de la Minsk, Aleksandr Lukaşenko, a catalogat procesul ca fiind o "farsă".

Secretarul de Stat american, Antony Blinken, a declarat, potrivit agenţiei Reuters, că Administraţia de la Washington va sancţiona 25 de cetăţeni din Belarus, inclusiv membri ai Parlamentului, prin introducerea unor restricţii de călătorie.

"Nu vom asista pasivi la acţiunile acestui regim de hărţuire şi reprimare a protestatarilor paşnici, a opoziţiei democratice, a jurnaliştilor, sindicaliştilor, apărătorilor drepturilor omului şi a cetăţenilor de rând", a afirmat Antony Blinken.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO