Business Internaţional

Statele Unite vor supremaţia şi în spaţiu: Donald Trump ordonă Pentagonului să creeze o Forţă militară spaţială

Statele Unite vor supremaţia şi în spaţiu: Donald...

Autor: Mihai Draghici

18.06.2018, 20:06 272

Preşedintele SUA, Donald Trump, a cerut, luni, Pentagonului să creeze o forţă militară spaţială, în scopul dobândirii "dominaţiei americane în spaţiu", informează site-ul de ştiri Axios.com.

"Am ordonat Departamentului Apărării şi Pentagonului să înceapă imediat procedura necesară înfiinţării unei Forţe spaţiale, a şasea ramură a armatei", a declarat Donald Trump în cursul unei reuniuni a Consiliului Naţional Spaţial.

"Destinul nostru dincolo de Terra nu este doar o problemă de identitate naţională, ci şi o problemă de securitate naţională", a spus Donald Trump, potrivit CNBC şi WRCBTV.

"În privinţa apărării Americii, nu este suficient să avem pur şi simplu prezenţă în spaţiu. Trebuie să avem dominaţie americană în spaţiu", a argumentat Donald Trump.

"Administraţia mea revendică din nou prestigiul Americii ca fiind cea mai avansată naţiune în domeniul spaţial. Esenţa personalităţii americanilor este să exploreze noi orizonturi, să atingă noi frontiere", a adăugat Donald Trump, citat de Associated Press.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO