Business Internaţional

Statul american Alabama a votat o legislaţie care interzice avorturile chiar şi în caz de viol sau incest

Statul american Alabama a votat o legislaţie care...

Autor: Alex Ciutacu

16.05.2019, 16:37 3499

Legislativul din statul american Alabama a trimis pe masa guvernatorului una dintre cele mai controversate legi, care interzice avortul şi presupune pedepse cu închisoare pe viaţă pentru medicii care fac avorturi, potrivit CNN.

Republicanii din Alabama au împins puternic această legislaţie înspre aprobare în ceea ce se conturează drept o tendinţă prezentă în mai multe state americane.

După patru ore de dezbateri, Senatul condus de Republicani a votat legea care ar putea aduce pedepse de până la 99 de ani după gratii pentru medicii care realizează avorturi.

Singurele excepţii de la lege sunt în cazul în care „trebuie evitat un risc critic pe care sarcina sau naşterea l-ar avea pentru mamă” şi în cazul în care „copilul nenăscut prezintă o anomalie fatală”.

Democraţii au propus un amendament prin care să excepte de la lege victimele violurilor sau cele ale incestului, însă propunerea nu a fost admisă.

Guvernatorul Republican Kay Ivey are şase zile la dispoziţie să semneze legislaţia, iar aceasta nu va intra în vigoare decât la 6 luni după ce devine lege.

Ivey nu a luat până acum nicio poziţie publică referitor la această lege însă ea se declară anti-avorturi.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO