Business Internaţional

Steagurile Rusiei şi Ucrainei au fost interzise la Berlin, de Ziua Victoriei

Steagurile Rusiei şi Ucrainei au fost interzise la...

Autor: Dorin Oancea

07.05.2022, 16:42 120

Poliţia din Berlin a interzis arborarea steagurilor ruseşti şi ucrainene la locurile de comemorare a celui de-al Doilea Război Mondial în timpul evenimentelor care marchează aniversarea sfârşitului războiului în capitala germană, scrie BBC.

Poliţia a precizat şi că steagurile autoproclamatelor republici populare Doneţk şi Luhansk, precum şi simbolurile de război ruseşti V şi Z vor fi, de asemenea, interzise în timpul ceremoniilor de duminică şi luni.

Ambasadorul ucrainean în Germania, Andriy Melnyk, şi-a exprimat indignarea faţă de această interdicţie, despre care a spus că echivalează cu acordarea aceluiaşi tratament şi victimei şi agresorului în invazia Rusiei în Ucraina.

"Suntem şocaţi de faptul că poliţia din Berlin a interzis steagurile legate de Ucraina pe 8 şi 9 mai", a declarat el. "Aceasta este o palmă dată Ucrainei şi poporului ucrainean".

Ruşii sărbătoresc victoria asupra Germaniei naziste pe 9 mai, în timp ce în Europa de Vest sfârşitul războiului pe continent este comemorat pe 8 mai.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO