Business Internaţional

Ştiri pe scurt business internaţional

Autor: Ioana Nita, Radu Bostan

06.09.2012, 00:01 57

Recesiunea din Grecia se va prelungi până în 2014 dacă statul este obligat de Uniunea Europeană să reducă cheltuielile cu 11,6 miliarde euro într-o perioadă de doi ani în loc de patru ani, conform unui studiu realizat de Centrul pentru Prognoză şi Cercetare Economică (KEPE), preluat de Kathimerini. "În cazul în care reducerile de cheltuieli se implementează într-o perioadă de doi ani, este posibil ca actuala recesiune să continue şi în 2013 şi 2014", se arată în studiu. În plus, băncile greceşti ar trebui finanţate direct din fondurile de salvare ale UE pentru a nu se majora şi mai mult datoria publică.

Banca britanică Barclays a concediat un director executiv din New York pentru rolul avut în scandalul manipulării dobânzilor interbancare LIBOR. În documente înregistrate la o structură de reglementare din industria financiară, banca i-a acuzat pe Ritankar Pal, şeful departamentului de trading pe rate de dobânzi din New York, şi pe Dong Kun Lee, un trader pe instrumente derivate, de implicarea în "comunicări legate de solicitări nepotrivite despre Libor". Barclays a anunţat că implementează o acţiune disciplinară generală, la o lună după încheierea unui acord cu autorităţile din Statele Unite şi Marea Britanie în care banca a acceptat plata unor amenzi record de 450 milioane de dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO