Business Internaţional

Ştiri pe scurt business internaţional

Autor: Alexandru Matei, Anca Dumitrescu

12.04.2011, 23:33 16

Compania italiană Fiat şi-a majoratparticipaţia în cadrul Chrysler la 30%, de la 25%, ca urmare aîndeplinirii ţintelor impuse de guvernul american, scrie Bloomberg.Fiat intenţionează să ajungă la o participaţie de control de 51%,după care să readucă producătorul american pe bursă.

Clădirea din Londra care găzduieşte sediuleuropean al Citigroup, a treia cea mai înaltă din Marea Britanie, afost scoasă la vânzare pentru mai mult de 1 miliard de liresterline (1,13 miliarde de euro), scrie The Guardian.

Miniştrii de finanţe din ţările membre G20 vorsă identifice şase sau şapte ţări cu dezechilibre la capitolulbalanţă comercială şi fluxuri de capital la întâlnirea de laWashington din 14-15 aprilie, scrie Bloomberg.

Creditorul Allied Irish Banks a anunţat opierdere anuală de 10,4 mld. euro şi concedierea a 2.000 deangajaţi, scrie The New York Times. Banca, ce a fost naţionalizatădin cauza stării precare în care se află, a pierdut anul trecutdepozite în valoare de 22 mld. euro.

Inflaţia anuală din Marea Britanie a scăzut înmod surprinzător la 4% în martie, de la 4,4% cu o lună în urmă,scrie The Guardian. Scăderea preţului alimentelor şi al băuturilora fost principalul factor din spatele evoluţiei inflaţiei.

Preţul mare al petrolului începe să afectezecreşterea cererii, a avertizat marţi Agenţia Internaţională pentruEnergie (AIE), adăugând că avansul ar putea în ultimă instanţă săfie moderat de încetinirea activităţilor în economia mondială.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO