Business Internaţional

Ştiri pe scurt business internaţional

Ştiri pe scurt business internaţional

Foto AFP

Autor: Alexandru Matei, Marius Oncu

11.07.2011, 00:02 65

Deutsche Bank, cea mai mare bancă germană, l-arputea numi pe directorul diviziei de investiţii Anshu Jain(foto) în funcţia de codirector executiv,urmând să îl succeadă pe Josef Ackermann, scrie Bloomberg. El vaîmpărţi funcţia cu un membru al boardului care vorbeşte limbagermană.

Excedentul comercial al Chinei s-a dublat îniunie faţă de luna anterioară după ce exporturile au ajuns la ovaloare record, scrie Financial Times. Excedentul a ajuns la 22,3mld. dolari ca urmare a creşterii exporturilor cu 17,9%, până la162 mld. dolari.

Economia mondială este încă fragilă, iarautorităţile trebuie să facă eforturi mai mari pentru a reglementatoate instituţiile financiare, nu numai băncile, a spuspreşedintele BCE Jean-Claude Trichet. "Mai este mult de muncă înceea ce priveşte reglementarea instituţiilor financiare nebancare",a spus Trichet.

Conglomeratul turc Suzer Group aachiziţionat participaţia majoritară în cadrul băncii croate BankaBrod, scrie Hurriyet. Grupul turc a plătit 9,5 mil. euro şi vainvesti încă 20 mil. euro pentru dezvoltarea creditorului.

Producţia industrială din Turcia s-a temperat,înregistrând o rată de creştere de 8% în mai faţă de aceeaşiperioadă a anului trecut şi o scădere de 0,3% faţă de lunaanterioară, scrie Hurriyet. Economia turcă a avut în primultrimestru cel mai rapid ritm de creştere din lume, de 11%.

Compania franceză Lactalis şi-a asigurat oparticipaţie de 83,3% din acţiunile rivalului italian Parmalat caurmare a unei oferte către acţionarii grupului, scrie agenţia depresă Thomson Reuters. Lactalis a plătit 2,5 mld. euro pe 54,3% dinacţiuni.

Grupul american JPMorgan Chase a acceptat săplătească 228 mil. dolari pentru a încheia amiabil un litigiu încare autorităţile federale din SUA au acuzat instituţia financiarăcă a aranjat licitaţii prin care a obţinut contracte deintermediere a unor emisiuni de obligaţiuni municipale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO