Business Internaţional

Ştiri pe scurt business internaţional

no title

Autor: Marius Oncu, Andreea Mindrila

21.10.2011, 00:02 65

Comisarul european pentru Piaţa Internă Michel Barnier a propus ca Uniunea Europeană (UE) să poată interzice publicarea de ratinguri pentru ţările sprijinite prin programe financiare, a declarat o sursă apropiată situaţiei.

Grupul Debenhams a anunţat o creştere a profiturilor anuale brute de 8,6% comparativ cu anul trecut, până la 160,3 milioane de lire sterline (182,8 mil. euro) în anul financiar încheiat la 3 septembrie, scrie BBC News.

Pentru a sprijini piaţa imobiliară americană afectată de criză, doi senatori se pregătesc se propună un proiect de lege susţinut atât de republicani, cât şi de democraţi, prin care se vor acorda vize de şedere străinilor care vor cheltui cel puţin 500.000 de dolari pentru achiziţia de case în SUA, această măsură fiind parte a unui proiect de stimulare a investiţiilor străine, scrie Wall Street Journal.

Profitul net al producătorului de ţigarete Philip Morris International (PMI) a crescut cu 30,5% în trimestrul al treilea, de la 1,8 mld. dolari anul trecut la 2,4 mld. dolari, în contextul unui avans al vânzărilor de peste 20%, a anunţat grupul american.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO