Business Internaţional

Ştiri pe scurt business internaţional

Ştiri pe scurt business internaţional

Autor: Vlad Popescu

09.11.2011, 00:02 47

UniCredit, cea mai mare bancă italiană, va decide în următoarele zile dacă va derula o emisiune de acţiuni de 7 miliarde euro, au declarat pentru Bloomberg surse apropiate situaţiei, în contextul dificil creat de criza datoriilor de stat şi de presiunile asupra premierului Silvio Berlusconi. Federico Ghizzoni, directorul general al grupului, ar putea anunţa emisiunea de acţiuni pe 14 noiembrie, odată cu rezultatele financiare pentru trimestrul al treilea, au afirmat patru surse apropiate discuţiilor.

Société Générale, a doua mare bancă franceză, va reduce bonusurile acordate angajaţilor şi vrea să renunţe la acordarea de dividende pentru acest an, pentru a se alinia noilor reglementări fără o majorare de capital sau sprijin guvernamental, transmite Reuters. Totodată, banca a anunţat că a eliminat din portofoliu active toxice de 10 miliarde euro, pentru a reduce gradul de risc al expunerii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO