Business Internaţional

Ştiri pe scurt business internaţional

Autor: Paul Comşa, Anca Dumitrescu

16.12.2011, 00:02 35

Statul grec pierde în fiecare an 13 mld. euro din cauza corupţiei şi a evaziunii fiscale, potrivit estimărilor analiştilor şi oficialilor eleni, scrie agenţia AFP. Fostul şef al sistemului de informare din cadrul ministerului de finanţe grec Diomidis Spinellis, a afirmat că doar 20% din amenzile impuse evazioniştilor sunt vărsate în bugetul statului, 40% se prescriu şi restul de 40% se opresc în buzunarele funcţionarilor publici.

Numărul cererilor de ajutoare de şomaj din SUA a scăzut săptămâna trecută la cel mai redus nivel din ultimii trei ani şi jumătate, potrivit datelor guvernamentale publicate joi, care indică accelerarea redresării pieţei muncii, transmite agenţia Thomson Reuters. Departamentul Muncii a anunţat că numărul acestor solicitări a scăzut cu 19.000, la 366.000, cel mai redus nivel atins după luna mai 2008. Analiştii anticipau că numărul cererilor va urca la 390.000.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO